Novotel Paris Centre Tour Eiffel (Parijs, Frankrijk)

Tip van Wim.

Inkom van het hotel:

hellend vlak, geen probleem, was wel wat kort maar met een aanloop kon je zelfstandig binnenrijden. Er was naast de draaideur een afzonderlijke ingang voor rolstoelgebruikers.

Balie op het gelijkvloers, maar receptie én toegang tot de kamers voor rolstoelgebruikers gebeurde via de tweede verdieping.

Toegang tot de tweede verdieping voor rolstoelgebruikers:

dit gebeurde langs ingang van het personeel (achteraan het hotel) en kon enkel met begeleiding, omdat de liften met een sleutel te bedienen waren. Dus niet zo leuk voor ons maar anderzijds geen drempels of obstakels. Novotel personeel vriendelijk en behulpzaam.

Kamer, badkamer:

De kamer waar ik verbleef was op de 9de verdieping (er is telkens een aangepaste kamer per verdieping, 22 verdiepingen). De kamer heeft airco.

De kamer waar Rik met de elektrische rolstoel verbleef heb ik niet gezien.

De toegangsdeur van de kamer was niet makkelijk te openen, doordat de deurremmer nogal krachtig was. Enig spierwerk was vereist, maar dit lukte wel zelfstandig omdat de deur naar binnen draaide  (zoals in de meeste hotelkamers). Deur forse duw geven en vlug de voorste wieltjes er tussen zetten en verder openen.

De kamer was voldoende ruim, het bed hoog genoeg, voldoende plaats naast het bed om met de rolstoel te maneuvreren. Harde matras, dus goed om ook niet diep in weg te zakken zodat de transfer van bed naar rolstoel ('s morgens dus) ook zonder enige moeite mogelijk was.  De badkamer (zie foto's) was deels aangepast. Het toilet was geen enkel probleem : verhoogd en langs de zijkant (maar niet te zien op de foto) was er een beugel aangebracht. Toilet met beugel is voor mij noodzakelijk (wegens mijn hoge verlamming) en transfer verliep vlekkeloos. Er was een afzonderlijke doucheruimte , maar met twee deuren én zonder douchestoel was dit niet zelfstandig toegankelijk voor mij. Jammer. De wastafel was beperkt onderrijbaar omdat onderaan de wastafel een plank was aangebracht voor handdoeken. De 'siffon' onder de wastafel (brandwonden !) was niet afgedekt.

Persoonlijke score voor de kamer : geslaagd zonder onderscheiding.

Andere ruimtes en omgeving:

Voor het overige waren alle andere ruimtes binnen het hotel vrij toegankelijk : aangepaste openbare toiletten, hellende vlakken, toegankelijk terras, toegankelijk restaurant en ontbijtruimte. De tafels in het restaurant waren beperkt onderrijbaar maar dat is een detail dat helaas in veel restaurants voorkomt. Eigenlijk zouden alle restaurants enkele tafels moeten hebben die vrij onderrijbaar zijn, ik spiegel mij altijd aan het voorbeeld van het Ikea restaurant in Gent (de Ikea is overigens een voorbeeld van geslaagde aanpassing).

In het hotel zelf was er aan de balie op de tweede verdieping een aanpassing voor personen met een auditieve beperking, in het bijzonder ringleiding (ringleiding zorgt voor rechtstreekse ontvangst van het gesprokene op mijn hoorapparaten). Zeer goed dus !

De onmiddellijke omgeving van het hotel (ik maakte zondagmorgen op mijn eentje een blokje rond) is goed aangepast. Parijs is sowieso goed toegankelijk voor de wandelende rolstoelgebruiker : de voetpaden zijn steeds zeer ruim, geen oneffenheden en overal verlaagde voetpaden aan de zebrapaden.

Drempelloze douchekabine met dubbele glazen draaideur.
Wastafel met extra ruimte aan de zijkant om benodigdheden te plaatsen.
Toilet met ernaast en ervoor voldoende plaats voor een rolstoel (de steunbeugel is op de foto niet te zien).
Hoe goed vond je deze reistip?: 
5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)