Over deze site

Toegankelijk op reis gaat over reizen, rekening houdend met een beperking. Deze website bevat allerlei slimme tips en boeiende reisverslagen.

Deze website werd bedacht door Pieter, zelf beroepshalve (en in zijn vrije tijd) bezig met toegankelijk reizen. Bij de opbouw kreeg hij hulp van drie vrienden, Greet, Karmen en Denial. De site wordt volledig door vrijwilligers beheerd.

De rubriek Landen geeft je een selectie van websites en organisaties die helpen bij de praktische organisatie van je toegankelijke vakantie.

Bij Reisverslagen & tips lees je de persoonlijke ervaringen van reizigers met een beperking.

Wat kun jij doen?

  • Schrijf mee! Alle hulp is welkom. Stuur je persoonlijke tips en reisverslagen door. Je hoeft heus geen groot schrijftalent te zijn. Let wel: alleen berichten die met toegankelijk toerisme (wereldwijd) te maken hebben, komen hier aan bod.
  • Geef sterren aan je favoriete reisverslagen en tips. Onderaan het verslag klik je op 3, 4 of 5 sterren. Zo toon je wat je leuk of interessant vindt en moedig je onze schrijvers en tipgevers aan.
  • Registreer je als bezoeker en word zo een vriend van deze site. Voor geregistreerde bezoekers is het bovendien veel makkelijker om zelf een reisverslag in te sturen.
  • Merk je dat informatie op deze site niet meer klopt? Werkt een link niet meer of is de beschrijving niet meer juist? Of heb je een aanvulling? Stuur een mailtje. We passen de gegevens dan zo vlug mogelijk aan.
  • Ken je iemand die deugd zou beleven aan deze website? Vertel het voort! (voor de Twitteraars en Instagrammers: #toegankelijkopreis)

Praktische tips voor gebruik

  • Levert een zoekopdracht weinig of geen resultaten op? Probeer het eens met minder zoektermen. Heb je bijvoorbeeld "restaurants", "musea" en "zwembad" aangeduid, dan zoekt de website namelijk naar reisverslagen die al deze termen tegelijk bevatten.
  • Gebruik je een schermuitleesprogramma en wil je een activiteit of handicap als zoekterm aanduiden? De zoekvensters werken met keuzelijstjes waar je meerdere keuzes kan aanduiden. Met pc: typ de eerste letters van je keuze en druk enter. (Je kan eerst alle mogelijkheden lezen). Je ziet je selectie dan voor het invoerveld. Met smartphone: tik op het lijstje en luister goed of iets wel of niet geselecteerd is. Mogelijk wordt het automatisch geselecteerd als je verderscrolt. Idem voor de landen.

Talloze mooie, toegankelijke tips over vakantie in Vlaanderen krijg je bij Toerisme Vlaanderen, deze website gaat over al die andere bestemmingen.

Veel plezier!