Camping Parc De la Brenne, Domaine de Puylagorge

Tip van Lien en Thomas.

Camping Parc De la Brenne, Domaine de Puylagorge lijkt wel een stukje Nederland in Frankrijk. De camping is er eigenlijk speciaal voor gezinnen met kinderen met een beperking.

De badkamers zijn enorm aangepast (douchebed, douchestoel, toiletstoel, tillift …) er zijn aangepaste safaritenten, en kampeerbungalows (houten tenten zonder compartimenten, en met tentdak) met helling. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om aan de animatie deel te nemen. Afhankelijk van de ondersteuning die er nodig is, wijzigt ook de prijs. Voor kinderen die geen bijzondere ondersteuning nodig hebben, en jonger dan 4 jaar zijn vraagt men 100 euro voor een volledige week (voormiddagopvang en namiddagopvang. Voor opvang over de middag vraagt men 5 euro per keer extra), voor kinderen ouder dan 4 vraagt men 50 euro voor een volledige week. Afhankelijk van de ondersteuningsnood die uw kind geeft, gaat dan prijs dan omhoog. Op de formulieren staat expliciet dat je het met een PGB (persoonsgebonden budget- Nederland) kan betalen.

Wij logeerden in een kampeerbungalow. Het is 1 ‘grote’ ruimte, met daarin 4 bedden, een kookplaat, een frigo, een lavabo (met een bidon die je met water moet vullen), … Achteraan is er ook een rek. Voor ons als zelfstandige rolstoelgebruikers was deze kampeerbungalow niet zo ideaal. Los van het feit dat je bijvoorbeeld de waterbidon zelf moet vullen, en dat het kookplaatje niet onderrijdbaar is, waren er wel grotere moeilijkheden. Voor de deur ligt een helling. De deur openen (draait naar buiten) met de sleutel, doe je dus vanop een helling. Om het terrasje te gebruiken moet je dan weer een ander hellinkje op. Dus met je hete spaghettipot eerst een helling af, en daarna de volgende helling weer op… We waren gauw blij dat een vriendin ons toevallig vergezelde. Om het toegankelijk sanitair te kunnen gebruiken is er een sleutel, die je bij je aankomst moet vragen. De toegankelijke badkamer (vlakbij onze kampeerbungalow) heeft zoals reeds eerder beschreven zeer veel hulpmiddelen. Dit heb ik nog nooit eerder gezien! Prachtig! Voor ons als zelfstandige rolstoelgebruikers, betekende het wel dat je eerst tal van hulpmiddelen moet verschuiven, op een gladde vloer, om dan voorzichtig de klassieke douchestoel te bereiken. Door al die hulpmiddelen die er staan is de douche dan ook niet meer overdreven groot. Toen ik daarover vertelde vernam ik dat er elders op het domein ook een ‘gewone’ toegankelijke douche met douchestoel was. Deze ben ik dan gaan zoeken. Ik had er wel de juiste sleutel niet voor, maar bij ééntje was de deur open, en zag ik inderdaad naast de douchestoel enkel een douchebed staan. Dat was dus al wat minder verhuis. Maar het is wel prachtig dat er zo’n accommodatie is, ik denk dat dit voor veel mensen de kans geeft om zonder zorgen op vakantie te gaan!

Onze dochter sliep in een tentje naast onze kampeerbungalow, en dat was een goed plan, een extra bed was echt te veel geweest. Pas op het einde ontdekten we dat we gerust gevraagd mochten hebben 2 bedden door een stapelbed te vervangen! Dat had ook veel plaats uitgespaard.

Het hele gezin op de camping.

 

Hoe goed vond je deze reistip?: 
5
Gemiddeld: 5 (1 stem)