Eria Resort, Maleme (Kreta, Griekenland)

Geschreven door Gerrit - Eria Resort is een relatief klein viersterrenhotel (‘Resort’ is een beetje overdreven) aan de buitenkant van de gemeente Maleme. Eigenlijk is het hotel ingebed in een landbouwgebied, versta daaronder: eindeloos veel olijfgaarden, fruitbomen enz. Dat is leuk, als je van wandelen houdt. Als je van boetieks en de drukte van terrassen houdt, dan blijf je een beetje op je honger zitten. Houd er ook rekening mee, dat dit een heuvelachtig gebied is. Als je geen elektrische rolstoel hebt, dan is het bij momenten flink bergop duwen (voor je partner).
Het hotel is dus niet erg groot, pakweg twintig kamers, en alles is aangepast voor mindervaliden. Onze kamer was ruim genoeg met een hoog-laag bed voor Annemie, een terrasje waar het prettig vertoeven was en de badkamer had een onderrijdbare lavabo en een toegankelijke douche. De badkamer mocht iets ruimer zijn. Met een elektrische rolstoel en een tillift (die je kan huren in het hotel) heb je misschien problemen. Althans, in ons type van kamer, want er waren blijkbaar ook grotere kamers.
Overigens werden de kamers dagelijks gepoetst (ook de gangen, terrassen, alles), handdoeken en zeep vervangen enz.
Het hotel heeft een zwembad (naar schatting tien op vijftien meter, misschien iets meer) waar je met een aangepaste rolstoel in kan. Je kan ook onder een parasol lekker een boek lezen, en/of een drankje bestellen aan de bar. Let op: de pintjes zijn duur, evenzo het half litertje wijn. Op het einde van ons verblijf werden we correct afgerekend en kon ik zonder problemen met Visa betalen.
Het personeel – voor ik het vergeet – is buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. Commerciële vriendelijkheid? Natuurlijk wel, maar wij voelden ook dat het gemeend was.
Om het plaatje compleet te maken, moet u nog weten dat in het hotel bijna uitsluitend koppels, gezinnen of groepjes verblijven met diverse soorten van handicap onder de deelnemers.

Het zwembad is voorzien van een hellend vlak in het water. (Foto Gerrit)

Zwembad, geschikt voor een aangepaste rolstoel.

Hoe goed vond je deze reistip?: 
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)