Zin in Zweden

Zonsondergang aan het Vättern-meer, het tweede grootste meer van Zweden.

 

Algemeen

Toegankeleuk

De site van Turism för Alla, www.equality.se bevat allerlei informatie over de toegankelijkheid van logies en bezienswaardigheden in Zweden. Klik op de titel 'Accessibility' en vervolgens op 'Search destinations' om meteen een eerste aanduiding te krijgen van de onderzochte gebouwen. Zo weet je direct of iets zelfstandig rolstoeltoegankelijk is, of enkel met hulp, of indien er voorzieningen zijn voor personen met astma of allergie. Doorklikken biedt toegang tot zeer gedetailleerde objectieve meetgegevens, die van de samenstellers een juistheidsgarantie meekrijgt! De informatie is beschikbaar in het Zweeds en in het Engels.

Accessible Sweden

In Europa heeft Zweden een stevige reputatie als het op toegankelijkheid aankomt. Reisorganisator 'Accessible Sweden' wijst de weg naar de sterkste troeven en handige weetjes. De website www.accessible-sweden.com gaat kort in op de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en de beschikbaarheid van hulpmiddelenverhuur. De informatie is beschikbaar in het Engels.

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in Zweden? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Regionaal

West-Zweden

Onmisbare informatie om je trip naar Göteborg en West-Zweden voor te bereiden vind je op de site www.t-d.se/en. Het is een initiatief van regio West Götaland, de toeristische dienst van West-Zweden en handicaporganisaties. De meer dan 3000 sites (waaronder hotels, restaurants, bezienswaardigheden en natuurlijk... toegankelijke visplekjes) voerden een zelfscreening uit aan de hand van checklijsten met duidelijke criteria of lieten een toegankelijkheidsscreening uitvoeren door een externe partij. De vele foto's geven een goed beeld. Met site-inspecties wordt de correctheid van de info in het oog gehouden. De informatie is beschikbaar in het Zweeds, Engels, Duits en Spaans.

Lees ook onze andere tips over georganiseerde reizen.

Jouw toegankelijke reistips over Zweden zijn heel welkom! Laat je ons iets weten?