Warme dagen in Marbella (Spanje, 2016)

Ontbijt op het terras, met uitzicht op het zwembad.

 

Geschreven door Nadine.

Een mail van WeTravel2 over een groepsreis einde juni naar Marbella deed mij zwaar twijfelen.  Al mijn reizen waren tot nu toe, ofwel met mijn zoon of wel met partner/vriend(in), en dan nu zo met ‘wildvreemden’ een weekje weg … Ik was er nog niet van overtuigd.

Kwam daar nog bij dat ik eigenlijk zo snel mogelijk wilde vertrekken, want het ellendige natte weer (het blééf maar regenen) speelde mijn lijf zwaar parten.  Toen ik dit communiceerde naar Kristof van de reisorganisatie reageerde hij prompt dat ik indien ik wou over een paar dagen al weg kon, maar dan alleen. 

Opnieuw zwaar dilemma, maar na overleg, ‘luisteren naar mijn lijf’ én de geruststelling van Kristof dat zij alles zouden regelen, hakte ik de knoop op donderdagmorgen door dat ik zondag zou vertrekken.  Ojee ! :-)

Na een druk Nema-weekend bracht een vriend mij zondagmorgen om 10u naar Zaventem waar mijn vlucht om 12.05u zou vertrekken.  Assistentie was ok, in het vliegtuig raken was geen enkel probleem, de vlucht ging vlotjes en 2,5u later stond ik op Malageense bodem in de warme zon ! Ook hier stond assistentie klaar en hij begeleidde me tot bij de vriendelijke Engels sprekende taxichauffeur die me stond op te wachten met een bordje waarop mijn naam stond.  Deze bracht mij met een aangepaste Mercedes Viano naar het hotel tijdens een ritje van een klein uurtje. 

In het hotel werd ik direct heel aangenaam verwelkomd door het personeel van hotel Aldea La Quinta in Marbella.  Ik werd onmiddellijk geholpen met mijn koffer, Sarah liep met mee naar mijn kamer en gaf me gelijk en hele rondleiding.  Ik zag de mogelijkheden tot spa, massages, sauna, een soort fitness-ruimte, bibliotheek, enz … Dit voelde heel aangenaam aan, zeker als je zo een eerste keer helemaal alleen in een vreemd land bent. :-)

Mijn kamer was zeer ruim, heel licht van kleur en ook erg praktisch.  Twee elektrische eenpersoonsbedden, een zithoekje, veel kastruimte, een klein aanrecht met spoelbak en koelkast, een ruime badkamer met inloopdouche, een privé-terrasje … Hier kan je zonder moeite enkele weken verblijven, zoals hier ook mogelijk is in dit (zorg-)hotel.  Alle hulpmiddelen zoals een tillift, toiletverhoger, beugels aan het toilet, en ook verpleging en verzorging zijn in huis.

Spanjaarden eten heel laat, dus mijn eerste avondeten was van 19u tot 20.30u, en daar kwam mijn tweede teleurstelling … Nadat ik ondervonden had dat ik zo goed als alleen (op een +90j koppel na uit Leiden (NL) waarvan de dame slechthorend was en de echtgenoot in een rolstoel zat en moeilijk babbelde) zat én dan ook mijn avondeten écht zwaar tegenviel … dacht ik … waar ben ik aan begonnen …

Toen Maria (de Nederlandse manager) kwam polsen of alles in orde was, heb ik ook onmiddellijk mijn negatieve gevoel uitgelegd en gezegd dat ik bang was dat mijn week op deze manier erg lang zou duren.  Zij had hier alle begrip voor en legde uit dat ik inderdaad de pech had om tussen twee drukke weekenden in te zitten maar dat ze alles zou doen om mijn verblijf zo aangenaam mogelijk te maken !

En zo gebeurde ook ! De dag later bleek er al een nieuwe kok in huis te zijn én ik mocht drie namiddagen op pad met het scootmobieltje dat ze in huis hebben.  Ik mocht zelf bepalen waar ik naar toe wilde en wanneer en de kinesist was die namiddagen mijn privé chauffeur die me op afgesproken uren afzette en weer ophaalde.  Hij hielp me mét het scootmobieltje in de hotel-taxi en zo bezocht ik Puerto Banus, het oude stadsgedeelte van Marbella en de boulevard, en als laatste bracht hij mij naar Estepona.  Hij bleek ook een zeer aangename gids te zijn onderweg, wat nog een pluspunt erbij was !
Andere momenten heb ik met een goed boek heerlijk in de zon gelegen.  Het was er echt al lekker warm, zo rond 21° op het terras aan het ontbijt, in de namiddagen al zalig 25°-26° aan het zwembad.  Ook hier kwam geregeld iemand kijken of ik hulp nodig had bij wat dan ook.  Het personeel is hier echt wel top ! Intussen was ik ook de erg vriendelijke dokter (die altijd wel in de buurt is indien nodig) tegengekomen die zich ook aan mij had voorgesteld.  In een praatje vroeg hij of ik allergieën had, medicatie nam … Voor het geval er iets moest gebeuren, dan was hij op de hoogte.

----

Toen ik dan zaterdagmiddag mijn koffer pakte had ik écht wel een heel dubbel gevoel.  Wetend dat het thuis nog steeds regende, dat ik hier zonder probleem nog wat zou kunnen blijven, dat de vlucht zonder moeite te verplaatsen was … Ze hadden mijn negatieve gevoel van in het begin écht wel volledig doen verdwijnen, dus de keuze was écht lastig maar ik ben dan toch vertrokken …

Het hotel ligt een beetje afgelegen (5 km van Puerto Banus bvb) en is bedoeld voor 50+’ers wat maakt dat er geen lawaai of andere hinder is.
Dit hotel is zéker een aanrader, en niet alleen voor mensen met een (fysieke) beperking maar vooral voor iemand die rust zoekt. 

Ligweide, strandstoelen en parasols.
De haven met op de achtergrond de hoogste berg van Marbella, La Concha.
Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
5
Gemiddeld: 5 (1 stem)