Met het vliegtuig naar Malaga

Panorama van de stad met de toren van de kathedraal in het midden.

 

Geschreven door Katrien.

Samen met mijn assistente Kristel vertrokken we naar de luchthaven van Charleroi. Zeer goede begeleiding van aan de ingang om in te checken. Speciale balie voor check-in, zonder wachtrij en voor de opstap in het vliegtuig : supervlotte begeleiding met een speciale wagen én dito lift tot op de seat. Ook de assistente mocht uiteraard mee. Dit was op zich al een fijne start.
Vakantie geboekt via Booking.com en gelogeerd in appartement op de zeedijk in Marbella centrum. Appartamentos Mediteraneo. Op het 13 de verdieping! Zicht op zee vanaf een groot terras. Opmerking: aan de ingang is een hellend vlak, maar alleen te gebruiken voor sterke mensen hihihi. De ingang beschikt over 4 ruime liften. De studio die we huurden is voorzien van een toegankelijke living/slaapruimte. 1 ruime tweepersoonskamer en groot toegankelijk terras. De keuken is te smal voor de rolstoel en de badkamerdeur is net breed genoeg om voor het toilet te rijden. Met hulp van eventueel rollator én/of krukken kan je in bad/douche. Dus: niet geschikt voor iemand die niet uit de rolstoel kan. Wél topfaciliteit en ligging. Voor de gehuurde wagen en andere locaties kan ik persoonlijk meer toelichten, omdat ik daar destijds zelf woonde. Meerdere locaties voor gezellig eten en drinken in Marbella zijn : La Venencia, La Pesquaderia. Op het strand aan de haven en in het oude centrum Plaza de las Naranjas is hulp absoluut noodzakelijk maar de meeste bars en winkels zijn zeer toegankelijk. Op de verschillende stranden vind je ligzetels tegen betaalbare prijs, waar de uitbaters je graag helpen. Aangepaste toiletten in quasi elke bar/resto.
De stoepen zijn voor 90 procent met hellingen aan de oversteekplaatsen.
Tip : Met je parkeerkaart kan je overal (gratis) parkeren mits het plaatsen van de kaart op de voorruit. 
Autohuur in luchthaven : het huren van een “aangepaste wagen” bestaat niet maar voor een automaat betaal je zowiezo véél meer. Laat, indien mogelijk, dus jouw begeleider maar het stuur overnemen (haha).

Vlucht met TUI FLY vanuit Charleroi is dus een aanrader! Mijn ervaring met Brussels Airlines in het verleden was ook goed.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)