Ilunion Hotel Pio XII (Madrid, Spanje)

Tip van Pieter. Hotel Pio XII Ilunion ligt een eind buiten het centrum van Madrid. Ik was er voor mijn werk.

Ingang

De oprit is behoorlijk steil, maar eens je binnen bent, is ruimte en een goede toegankelijkheid het eerste wat opvalt. Wie minder goed ziet, hoeft niet te zoeken naar de ontvangstbalie, maar kan een discrete gidslijn in de vloer volgen. De balie heeft een verlaagd gedeelte, wat comfortabel is voor rolstoelers. Ik krijg er een sleutelkaart en een code voor de gratis wifi. Bij het inchecken vernemen we dat de kamer van mijn collega naast de mijne ligt. Er is ook een tussendeur, maar die laten we dicht. Een lift met braille en geluidsinfo (in het Spaans) brengt ons naar de derde verdieping.

Kamer en badkamer

Ik krijg een bijzonder ruime toegankelijke kamer met een parketvloer. Het enige minpunt is een duidelijke rokerslucht op mijn kamer. Blijkbaar mag men hier roken of heeft de vorige gast zichzelf dat pleziertje gegund. Maar ik klaag niet, want ik heb intussen de enorme badkamer gezien. De douche alleen al is bijna een kamer op zich. Het opklapbare douchezitje heeft jammer genoeg geen handgrepen of armleuningen, maar voor de rest red ik mij uitstekend met de handsproeier. Zowel naast als voor het toilet is er veel plaats. Hier zijn wel twee handgrepen. Aan de wastafel bevindt zich een zeer grote spiegel die ook zittend prima bruikbaar is, en een klein scheerspiegeltje.

Eten

Hoewel het hotel zeker niet nieuw meer lijkt, beantwoordt het op het eerste gezicht aan alles wat je van een 4-sterrenhotel verwacht. Alleen over het avondeten zijn we minder enthousiast. Het restaurant gaat naar Spaanse gewoonte pas om halfnegen 's avonds open. Er zijn dan enkel nog wat snacks en broodjes verkrijgbaar. Dat vormt een fel contrast met het bijzonder rijk gevulde ontbijtbuffet en het driegangen-middagmenu voor slechts 16 euro . Maar drie gangen vond ik veel te veel, met nog een halve werkdag in het verschiet. Over de omgeving kan ik weinig vertellen omdat we hier enkel voor het werk verbleven. Maar als je voor het avondeten een alternatief kan regelen, zou ik hier nog terugkomen.  
Slaapkamer met tweepersoonsbed en stoel aan het grote raam.
Aangepast toilet met twee steunbeugels.
Wastafel en spiegels, toegang tot de doucheruimte.
Doucheruimte met douchezit en sproeier.
Hoe goed vond je deze reistip?: 
3
Gemiddeld: 3 (2 stemmen)