Hotel Post - Wenen - Oostenrijk

Tip van Hilde en Piet: In Hotel Post merkten we dat rolstoeltoegankelijkheid, zowel wat het hotel als onze slaapkamer en badkamer betreft, ’n realiteit was. Nergens geen treden gemerkt in het hotel. Men ontbijt, waar elkeen gaat kiezen wat hij wil ontbijten, op het gelijkvloers en dat gebeurt tredenloos en dus ook probleemloos.  We logeerden op het 4de verdiep maar de lift ernaartoe is voldoende ruim voor minstens 4-5 personen waarvan 1 rolstoelgebruiker.
- De slaapkamer is ruim. De deur, voldoende breed, draait open naar de gang toe. Het dubbel bed is voldoende breed en heeft ’n normale zithoogte wat de transferts van rolstoel naar bed en vice-versa vergemakkelijken.
- De badkamer is zeker voldoende ruim om vlot te circuleren en heeft een vierkant stortbad (ongeveer 95cm x 95 cm) met ’n zitje en met 2 deurtjes die naar buiten toe opendraaien: eentje voor het douchezitje en eentje naast het douchezitje. Het douchezitje is op normale hoogte zodat de transferts rolstoel naar douchezitje normaal verlopen. Er is een doorlopende baar op de vaste muren om je aan vast te houden. Het toilet hangt aan de muur in ’n open ruimte van de badkamer en steunt niet op de vloer maar blijkt wel heel stevig. Wat je produceert in vaste toestand dwarrelt niet neer in het toilet  maar blijft liggen op ’n plateau enkele cm onder je billencomplex. Best dus eerst  doorspoelen voor je je billencomplex weer mooi opkalefatert. Het lijkt op ’n toilet zoals in ’n hospitaal waar men je stoelgang kan recupereren om door te sturen naar het labo voor onderzoek. Het toilet hangt evenwel te ver (40 cm) van de zijmuur waaraan ’n L-vormige handgreep hangt die zich dus op 35 cm bevindt van de wc en dat is te ver voor de wc-zitter die deze handgreep nodig heeft voor de transfert van toilet naar rolstoel. Rechts is er echter geen handgreep maar we zijn inventief geweest voor de transfers.
- Hotel Post ligt in de Fleischmarkt die eigenlijk geen markt maar ’n straat is. Het hotel ligt betrekkelijk centraal in Wenen ttz in de Stephansdomwijk waar dus de Stephansdom, de kathedraal van Wenen, zich bevindt. De Fleischmarkt is verbonden door de Rotenturmstrasse met de Stephansplatz, waar de Stephansdom zich bevindt,.  

Hoe goed vond je deze reistip?: 
Gemiddeld: 3.5 (2 stemmen)