Dansend door Sevilla (Spanje)

Geschreven door Heidi: Als flamencodanser gaat mijn hele hart uit naar Sevilla natuurlijk. De voorbije jaren waren er geen rechtstreekse vluchten naar die stad, wat voor mijn dochter Klaartje met de rolstoel niet haalbaar was om ook nog over te stappen.
Dit voorjaar kregen we het geweldige nieuws dat SN Brussels Airlines een aantal maanden rechtstreeks naar deze stad zou vliegen, dus onmiddellijk boeken was de boodschap! Sophie van Alltravel in Houthalen bracht dit heel snel in orde en weer kregen we gratis een extra zetel gratis voor Klaartje dus met 2 in een rij van 3! zalig.
In Sevilla bestaat geen speciale bus alleen de stadslijnen die ook allemaal toegankelijk zijn, dus geen problemen.
Door ons  overhaast vertrek hadden we een hotel dat niet in het centrum van Sevilla lag wat daar toch niet ideaal is, maar 10 min. rijden met de stadsbus was ook een belevenis: tussen al die uitbundige vriendelijke Spaanse bevolking. Toeristen zitten daar niet in want die nemen de taxi, wat voor ons niet echt haalbaar is met de rolstoel. Wat echt opvalt is nog de enorme beleefdheid en respect voor iedereen want iedere keer is het of de tijd daar toch stil is blijven staan op veel gebieden, wat een enorme charme geeft en het echte pure zuiden heerst er nog.
We hebben alles bezocht en perfect toegankelijk allemaal en wat daar als enige plaats opvalt is dat musea enz. volledig gratis zijn voor mensen met beperkingen en nergens moet men wachten.
Heel veel te voet gedaan wat perfect kan in afstand en zeker de klein steegjes, boottochten en flamencowinkels natuurlijk!
Klaartje heeft enorm genoten van de zalige zon en super lieve mensen en ik denk onze meest prachtige reis die we ooit gemaakt hebben en zeker gaan we daar ook terug.
Ons hotel (Hotel Macarena - www.melia.com/es/hoteles/espana/sevilla/tryp-sevilla-macarena-hotel/inde...) had niet de meest positieve toegang want doordat er aan de voordeur trappen waren moesten we via een helling binnen gaan, wat eigenlijk de opslagplaats voor koffers was, maar er was altijd hulp en de rest van het hele gebouw was toegankelijk. We kregen met ons 2 een kamer voor 4 met veel ruimte en ontzettend lief personeel! Het hoofd housekeeping kwam zelfs vragen of ze kon helpen met Klaartje's haar te wassen! Elke wens werd vervuld tijdens onze zesdaagse verblijf! Een geweldige meerwaarde zijn het enorme terras met stoelen, ligzetels en zwembad op het enorme dak om even te relaxen.
Zeker een aanrader, ook de boten allemaal rolstoeltoegankelijk en weer volledig gratis voor Klaartje.
Zeker gaan we terug naar deze bestemming die het hart van ons beide gestolen heeft.
 
Groetjes
Klaartje en Heidi

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)