Zwitserse precisie

Bergen, alpenweiden, een paar huisjes tussen al die natuurlijke overmacht.

 

Algemeen

Zwitserse precisie

Steeds vaker werken algemene toeristische diensten samen met toegankelijkheidsorganisaties. Een positieve evolutie, vinden wij. Waartoe dit zoal kan leiden zie je op de site MySwitzerland van de Zwitserse toeristische overheid. De rubriek “Reizen” bevat een juweeltje van een hoofdstuk over “reizen met een handicap”. Nuttige tips en een veelbelovende selectie van links wijzen je de weg in 13 talen. Wil je liever de informatie beluisteren? Dan klik je op de knop “voorlezen”.
Info beschikbaar in vele talen, waaronder het Nederlands.

Hoge toppen update.

De grootste handicaporganisatie van Zwitserland heeft een eigen reisdienst. In samenwerking met verschillende organisaties en diensten wijst Procap de weg naar toegankelijke wandelingen, logies, vervoer en activiteiten binnen en buiten Zwitserland. De website is beschikbaar in het Duits en Frans.

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in Zwitserland? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Regio

Ascona Locarno 

Ten noorden van het Lago Maggiore helpt de website van Ascona Locarno je aan goed toegankelijke vakantietips. Wat dacht je van een bergwandeling met een Joelette (soort draagstoel met een centraal wiel)? Ook voor evenementen en uitstappen doe je hier inspiratie op. Bij de accommodatie kun je aanduiden of je een 'rolstoeltoegankelijk' of een 'beperkt toegankelijk' logies zoekt, maar let op: de zoekresultaten bieden weinig of geen verdere uitleg. De website bestaat in het Engels, Frans, Duits en Italiaans.

Toggenburg

Als zomer- en wintersportgebied heeft Toggenburg al faam verworven. Nu is hier ook de toegankelijkheid van het toerisme in kaart gebracht. Op basis van objectieve doorlichtingen is een overzicht gemaakt van de beschikbare vervoermogelijkheden, logies, restaurants, wandelingen en andere activiteiten. De informatie is in zijn geheel of per onderwerp op te halen via de website. De informatie is beschikbaar in het Duits.

Wat zijn jouw favoriete toegankelijkheidstips voor Zwitserland? Laat het weten.