Veelzijdig Polis (Cyprus)

Buitenzwembad met zonneterras, gefotografeerd vanop een ligbed.

Geschreven door Francine en Freddy, begeleiders van Freddy - De reis naar Cyprus op ongeveer 4 uur vliegen met Jetairfly vanaf Brussels airport, werd voor Freddy een echte meevaller. Het eiland is de laatste jaren een grote toeristische trekpleister geworden voor vele Belgen. Het verblijf in 19-appartemenstcomplex C & A Apartments in Polis was echt iets naar de zin van Freddy. “Dit is iets wat ik wil” werd zo een beetje z’n lijfspreuk. Het verblijf is gelegen midden van een bloeiende badplaats Polis aan de westkust van Cyprus, tussen enorme boomgaarden en met een uitzicht op de heuvelachtige Akasmas natuurgebied, de uitlopers van het Troodos gebergte, aan de dichtstbijzijnde kustplaats Pafos, een plaats rijk aan archeologisch belang.
Het resort biedt een full service voor het ophalen van de gasten in speciaal uitgeruste minibussen op de luchthaven Pafos. Een van de eigenaren Chris is zelf een rolstoelgebruiker en creëerde een custom-built ruimte voor mensen met een beperking om zich te vermaken samen met familie of verzorgers, voorzien van een buitenzwembad, zonneterras met ligbedden.
Elke flat is voorzien van een uitgeruste keuken, maar toch verkiezen de meeste gasten plaats te nemen in de gezellige keuken van moeder Eva, de Cypriotische keuken met vers bereide groenten, kruiden en andere lokale producten en dit alles gepresenteerd in een familiale sfeer, om dan achteraf nog eens gezellig te kunnen nakaarten en ervaringen uit te wisselen met de andere gasten. Iedereen voelde er zich onmiddellijk thuis. Aan het dichtste strand op 5 minuten van het hotel is er een speciaal aangelegd pad voor rolstoelgebruikers tot de haven Latchi op ongeveer 5 km, een prachtige wandeling.
Wij hebben echter niet stilgezeten, maar vele uitstapjes gemaakt met een huurwagen, het was immers de bedoeling van Freddy om iets gezien te hebben met o.a. een bezoek aan de Zoo en de Tombs of the kings in Pafos, vooral het rijden in het bochtige gebergte van Stavros viel in de smaak van Freddy, die zich dan als een volleerde rally co-piloot gedroeg.
Het werd dan ook een emotioneel afscheid van eigenaars en de andere gasten met het gebruikelijke gezegde van tot de volgende keer.
 

Een aangepaste minibus met plateaulift haalt nieuwe gasten op aan de luchthaven.

Het resort heeft speciaal uitgeruste minibussen om gasten aan de luchthaven op te halen.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
Gemiddeld: 4 (1 stem)