Londen op wieltjes

Klaartje, met hemelsblauwe cape, zit op het dek. Op de achtergrond nog een plezierboot en op de oever moderne kantoorgebouwen.

Geschreven door Heide - Mijn dochter en ik hadden na jaren luieren tijdens onze vakanties beslist te gaan citytrippen! Op zich niet zo raar...maar Klaartje is 22 jaar en zit door haar beperkingen in een rolstoel.
Dus met ons beide erop uit! Onze reis ging richting Londen dus met dochter en rolstoel en koffer en laptoptas en rugzak vertrokken we eerst met de trein in Hasselt en verder met de Eurostar naar Londen. Na aankomst de stadsbus richting Tower waar ons prachtig hotel lag met uitzicht op de Thames.
Inderdaad het http://www.guoman.com/en/hotels/united_kingdom/london/the_tower/index.html was alles wat we verwacht hadden. Zelfs mensen die Nederlands spreken stonden achter de balie. Alles toegankelijk, grote liften en speciale kamers met alle voorzieningen zelfs voor dove mensen! En een prachtig zicht op de Towerbridge.  
Op de hoek was de stopplaats voor de bussen waar we regelmatig de stadsbus namen die dus allemaal toegankelijk zijn voor de rolstoel ,voor de begeleider ook gratis! Ook de toeristenbus was helemaal voorzien van speciale plaatsen.
We zijn overal heel vriendelijk ontvangen en alles kon met de rolstoel behalve delen van de Tower met alle trapjes natuurlijk!
Zelfs onze lange wandelingen langs de Thames waren aangenaam omdat er rijen kasseien vervangen zijn door tegels zodat met rustig kan rijden zonder door mekaar te schudden.., ook de boottochten waren geen probleem.
Aan de lift stond onmiddellijk iemand als we naar de ontbijtruimte gingen voor een tafeltje naar onze keuze en geen moeite was teveel voor het erg vriendelijke personeel. We hebben onze kamer langer mogen gebruiken zodat Klaartje nog kon rusten omdat de Eurostar rond 18.00 vertrok.
De hele stad en vervoer is perfect toegankelijk en als enige begeleider met Klaartje hebben we geen enkel probleem gehad.

De ingang (met het woord Reception erboven) loopt langs een draaideur, geflankeerd door twee gewone glazen deuren.

 

De portier hurkt neer naast Klaartje. Hij draagt een uniform met bijhorende hoed.

 

Het verlengd toilet heeft twee beugels. Links ervan is er veel opstelruimte, maar een wasmeubel neemt ervoor veel plaats in.

 

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 3.7 (3 stemmen)