Hotel Sir Paul, Limassol

Geschreven door Sam.

Mijn echtgenote en ik verbleven in hotel Sir Paul in oktober 2019. Ik ben gebruiker van een manuele rolstoel met ondersteuning van een SmartDrive en kan nog een beetje stappen mits hulp. Voor alle duidelijkheid: het hotel is enkel betreedbaar voor wie niet rolstoelgebonden is en nog enkele trapjes kan doen. Voor mij is een kamer met inloopdouche en plaats voor de rolstoel voldoende.

In onze kamer was er een inloopdouche maar nogmaals, de (bad)kamer is enkel bruikbaar als je nog een beetje mobiel bent. Het ontbijt wordt geserveerd in het atrium; om bij het buffet te geraken is er weer een trapje. We hebben aangegeven dat ze hier best een hellend vlak voorzien; niet zeker dat dit er ondertussen al ligt. Er is wel een lift naar boven, mooi geïntegreerd in een glazen koker.

glazen liftkoker

binnenkant lift met horizontale rij drukknoppen.

Binnenkant hotelkamer met zicht op badkamer en deur.

Het hotel ligt in het historisch centrum van Limassol. Het 18de eeuwse gebouw deed tot begin 19de eeuw dienst als stadhuis van Limassol. Het hotel is vernoemd naar Sir Paul George Pavlides, als een eerbetoon aan de overgrootvader van de eigenares. Paul Pavlides werd als ondernemer geridderd door koningin Elizabeth II als Sir in 1955 en was een van de benoemingen om goede werken van burgers te belonen en te benadrukken.

Van aan het hotel ben je in 5 minuten aan de zee of aan het historisch centrum met allerlei restaurants en cafés.

badkamer met inloopdouche.

Hoe goed vond je deze reistip?: 
Nog geen stemmen