Hotel Ivanhoe (Rome, Italie)

Geschreven door Sam.

Mijn echtgenote en ik verbleven in hotel Ivanhoe (Via dè Ciancaleoni, 49, 00184 Roma), vlakbij metrostation Cavour. De ligging van hotel Ivanhoe is ideaal; je bent in 10 minuten aan het Colosseum of het Forum Romanum en als je verder wil is er dus de metro vlakbij.

Qua toegankelijkheid is dit hotel alleen toegankelijk voor personen een manuele rolstoel die nog een beetje kunnen stappen. Het hotel is betreedbaar via een hellend vlak aan de ingang; dit ligt een beetje hobbelig maar ik raakte er wel zelfstandig op. Er is een lift maar die is heel klein: ik geraakte er qua diepte net in met mijn Kuschall Champion, en Ann kon er dan nog net naast, zonder koffer weliswaar.

Qua bruikbaarheid zijn er wel wat aandachtspunten, en zeker omdat ik hierover geen informatie had gevonden vooraf:
- de ontbijtruimte kan je enkel bereiken via een trapje (twee treden) naar beneden. Voor mij was dit nog ok (omdat ik nog een beetje kan stappen en Ann erbij was om de rolstoel het trapje af te dragen) maar als je alleen bent of niet uit je rolstoel kan is dit hotel geen goede optie.
- de "inloopdouche" bleek uiteindelijk een douche in een (mini)bad, waardoor je dus over een rand van 40cm moet.

Desondanks deze aandachtspunten blijft dit hotel (in mijn geval, rolstoelgebruiker die nog een beetje kan stappen) zeker een aanrader gezien het heel vriendelijke personeel en de ligging (vlakbij alles en toch rustig).

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)