Hotel Arcadia (Macerata)

Geschreven door Sam.

Ik verbleef in hotel Arcadia in het centrum van Macerata, wat dus betekent dat je overal vlakbij bent (in 10-15 minuten geraak je van de ene naar de andere kant van het centrum).

Bij mijn weten is dit het enige rolstoeltoegankelijke hotel in Macerata. Het is vrij modern ingericht en het personeel is heel vriendelijk.

De betreedbaarheid is volledig in orde, via een hellend vlak aan de buitenkant en een lift naar de lobby. Laat je niet afschrikken door de trap op de foto's, de lift zit wat verborgen in een hoekje links van de trap! Het hellend vlak is weliswaar aangelegd in (vlakke) kasseien, wat zowat overal de bestrating is in Macerata. De lift is voldoende groot, ik kon makkelijk draaien met mijn manuele rolstoel; een elektrische rolstoel kan er ook makkelijk in.

Qua bruikbaarheid zijn er wel wat aandachtspunten, zeker wat mijn kamer betrof. De kamer was in orde maar extreem klein. Mijn rolstoel kon net binnen en moest dan netjes aan de deur achterblijven. De badkamer was voorzien van een inloopdouche met een opklapbaar stoeltje, de nodige handvaten en nog een apart stoeltje voor aan de lavabo. Op basis van de foto's (zie bv op Booking.com of de website van het hotel) lijken er wel grote kamers beschikbaar. Misschien hadden ze mij een kleine kamer gegeven omdat ik alleen was... Anyway, voor mij was dit haalbaar maar in het algemeen is dit zeker een aandachtspunt dat je best verifieert bij de boeking.

De ontbijtruimte was ook OK, al stonden sommige zaken wat te hoog. Hier kwam het vriendelijke personeel zeker van pas.

Ondanks de kleine kamer zeker een aanrader.

Ingang van het hotel, met hellend vlak

 

Hoe goed vond je deze reistip?: 
Gemiddeld: 5 (1 stem)