Disney voor iedereen! (Frankrijk)

De letters van Disneyland Park aan de ingang.

Geschreven door Karmen – Disneyland Resort Paris is een aanrader voor jong, oud, beperking of niet en vooral voor Disneyfans zoals ik!

In het Disneyland Park moet je eerst een kaart halen die je voorrang kan geven op de attracties. Dit is op het eerste pleintje dat je tegen komt, links in the City Hall. Altijd heel vriendelijk personeel. Toon een bewijs van je handicap en dan krijg je naargelang de beperking een kaart. Dit gewoon om de mensen aan de attractie onmiddellijk te laten zien over welke beperking het gaat. In het boekje dat je mee krijgt staat per attractie wat je moet kunnen en hoeveel begeleiders er mee mogen. In het Studio’s Park geldt hetzelfde systeem.
Bij de meeste attracties is de toegang langs de uitgang. Zoek altijd naar het rolstoelsymbooltje. Meestal moet je maar enkele karretjes wachten en dan mag je instappen. Als er al een persoon met een handicap op de attractie zit, moet je wachten tot zijn karretje terugkomt. 

Bij de drukste attracties (Peter Pan’s Flight, Big Thunder Mountain, Pirates of the Carabian en It’s a Small World) is er een apart Fast-Pass-systeem. Je bespreekt met de persoon van de attractie een uur, je krijgt een kaartje mee, en rond dat uur meld je je bij de uitgang en kan je er op. Ik vind dit een goed systeemm.
Alle personeel is supervriendelijk.

Voor het zien van de parade in Main Street USA zijn er ook een 2-tal voorbehouden zones voor mensen met een beperking. Dit is aan te raden, want het is dan superdruk overal. Die zones worden je direct in de City Hall op een kaart getoond.

Het kasteel van Doornroosje in mooie schemeringskleuren.
Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (3 stemmen)