Dagje shoppen in Londen (Groot-Brittannië)

Anne rijdt met de elektrische rolstoel op het voetpad in hartje Londen.

Geschreven door Anne - Een dagje shoppen in London voor een gebruiker van een elektrische rolwagen! SUPER!!

Met de auto naar het station van Oostende omdat spijtig genoeg De Lijn allesbehalve up to date is. Vervolgens met de trein naar Brussel. Wat er ook van de NMBS mag gezegd worden, hun assistentie is zeer goed. Eens in Brussel werden we begeleid tot aan de balie van de Eurostar. Je krijgt een voucher waar alle gegevens op zijn genoteerd en je wordt 5 minuten voor de andere reizigers aan boord gebracht van de trein, die zelf ook perfect is uitgerust.

Voor het vervoer in London had ik voordien contact opgenomen met London Transport via travinfo@tfl.gov.uk die mij zeer snel antwoordden wat ik moest doen. Buslijn 73 bracht ons vlot naar het stadscentrum. De dubbeldek bussen zijn daar super ingericht!! Je doet als rolwagengebruiker teken dat je met de bus mee wil en de achterdeur gaat met een sirene open, er schuiven 2 platen na mekaar uit en deze plaatst zich op de stoep. Zo kan je perfect en veilig de bus op terug een sirene die meldt dat het oprijsysteem wordt binnengehaald. De chauffeur moet hiervoor ook zijn stuurhut niet verlaten. Snel en eenvoudig.

Het shoppen in London is vaak heel goed afgesteld op rolwagengebruikers, vb. bij Marks & Spencer zijn er overal pashokjes met voorzieningen zoals in aangepaste toiletten. Steunen, extra wandstoelen, en... ook een bel voor het geval je hulp nodig hebt. Engelsen zijn zeer hoffelijk en vriendelijk als ze je hulp moeten bieden. De terugrit verliep even perfect als de heenrit, waarvoor mijn grootste waardering en dank voor de diensten en het voltallig personeel van NMBS, Eurostar, London Transport enz. Kledij kopen was plots veel eenvoudiger en leuk!!

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)