Cruise langs de Noorse fjorden (2011)

Een typisch Noors landschap: de baai tussen de bomen en de fjorden aan de horizon.

 

Geschreven door Chris - Cruise vanuit Amsterdam naar de Noorse fjorden. Persoonlijke assistentie door de hostess bij het inchecken. De organisatie Go for Cruise had  alle schikkingen getroffen om mijn zitscooter te kunnen meenemen. Via een brede oprijramp kwamen wij in het schip en via grote liften konden we binnenrijden in onze kamer, die zelfs groot genoeg was om de scooter te stallen. Er was een grote grote badkamer met inrijdouche met een comfortabele zacht beklede uitklapstoel en langs de wanden stevige beugels. We kregen op aanvraag ook meer handdoeken om in de rolstoel te leggen. Er zijn een tiental aangepaste kamers aan boord, zowel binnen-als buitenhutten.
Bij het binnenbad was er een jacuzzi die middels een tillift en zeer dienstvaardig personeel toegankelijk was voor rolstoelgebruikers. Bij de buitenjacuzzi kon ik al zittend drie brede verhoogjes opklimmen om er in te komen. Ook daar genoeg personeel om te helpen. Over heel het schip waren alle ruimten en toiletten rolstoeltoegankelijk. Indien nodig is er altijd iemand beschikbaar om met het dienblad langs de ontbijt-of lunchbuffetten te gaan. Elke avond eet men van een uitgebreide kaart, zodat iedereen rustig aan tafel kan blijven hetgeen als rolstoelgebruiker wel prettig is.
Er waren veel mooie uitstappen en alles was door Go for Cruise op voorhand nagezien op de mogelijk- en onmogelijkheden voor rolstoelgebruikers.  Er was oa. een boottocht op een fjord met een kleinere boot die toegankelijk was, een tocht naar een gletsjer waar men gebruik maakte van golfkarretjes, en ook een tocht met een aangepaste trein naar de sneeuwtoppen.
Het meest aangewezen is om een zitscooter/electrische ondersteuning mee te nemen aangezien de grote hoogteverschillen in Noorwegen. Slechts op één aanlegplaats kon ik het schip niet verlaten met de zitscooter aangezien er een kleine aanlegkade is en iedereen aan wal gebracht werd door de reddingssloepen. Mijn partner die gebruik maakt van een adl-rolstoel heeft die transfer wel gedaan met hulp van het personeel.
Een zeer prettige reis mede door de goede toegankelijkheid van het schip en de prima voorbereiding van de hostess en organisatie van Go for Cruise.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
Gemiddeld: 4 (1 stem)