Als vips in Londen (Groot-Brittannië)

Het reuzenrad London Eye, fraai verlicht in nachtelijk Londen.

 

Geschreven door Siona - Met heel veel schrik in ons hartje. Zou onze lieve zoon echt mee naar Londen kunnen in de metro zonder problemen? We hadden ons supergoed voorbereid en er waren heel veel metropunten op de belangrijkste sites toegankelijk voor rolstoelers maar zou dit echt meevallen?

Maar zo gezegd zo gedaan. Vol goede moed en een rugzak vol al geboekte tickets zouden we Londen onveilig maken met ons vieren, papa Filip, mama Siona, zus Hannah en Elias. Maar het begon geweldig want we mochten op de Eurostar in business class zitten, echt een vip behandeling en Grace Jones zat mee in onze wagon. Onze vakantie kon niet meer stuk. In Londen aangekomen zou een echte Londense cap ons naar Bethnal Green brengen waar ons supersjiek hotel gelegen was, in het voormalige stadhuis van Bethnal Green. Wauw, de Londense taxi's zijn echt supertoegankelijk, een ramp schuift onder de taxi uit, zodat je op een veilige manier de taxi in kan rijden met stoel en al. De stoeltjes voor 4 personen kunnen naar wens worden uitgeklapt of niet. Wij vonden het geweldig met ons vieren en Elias gewoon in zijn rolstoel. Ook het hotel was goed uitgerust met een ramp opzij, een grote lift en een zwembad met een grote trap. Ook de hotelkamer was in orde, alleen het bad was te diep voor Elias. In het bad geraken was geen probleem maar er terug uit was iets minder handig.

De metro's waren iets minder tof want door de Olympische Spelen in het vooruitzicht (2012) waren enkele metro's gesloten. Natuurlijk waren er dat net enkele rolstoeltoegankelijk. Daarom gebruikten we vooral de bus door de City. Ook deze zijn uitgerust met een ramp en iedereen gaat uit de weg en er is een speciale ruimte op elke bus voorzien. Echt een verademing na Leuven. Elias was in zijn nopjes. Het hoogtepunt moest echter nog komen. Het Londen eye, een heel groot rad met zicht op Londen lag nog op ons te wachten. En ook madame Tussaud's. We hadden een afspraak gemaakt om een bepaald uur want dit is zo erg bezocht door toeristen dat het een echte overrompeling is. Zoveel volk, nog nooit gezien. Maar weeral geen probleem, een persoonlijke assistent loodste ons met gemak van verdieping naar verdieping en zelfs de 4d film was geen probleem.
De kinderen hadden echt de tijd van hun leven. En dan op weg naar the London Eye. Elias en Filip kregen een vip-behandeling zonder afspraak op voorhand. Ze mochten onmiddellijk mee met de volgende rit. Gewoon inrijden en daar gaan we ... de hoogte in, echt een super raar gevoel maar een ongelooflijke ervaring. Na de rit van 20 minuten kreeg Elias een echte medaille als aandenken.
Londen is zo toegankelijk, zelfs de stomste cafés en restaurants zijn verplicht een toegankelijk toilet te hebben op de begane grond. Zo gemakkelijk zou het overal moeten zijn.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)