Zuid-Afrika: een regenboog van mogelijkheden

Zonsondergang boven Kaapstad, met de Tafelberg aan de horizon.

 

Algemeen

Wegwijs update.

Accessible South Africa geeft je tips en goede ideeën voor een trip naar Zuid-Afrika: logies, activiteiten, vervoer en andere nuttige diensten. Voorpret? De blog- en video's brengen je helemaal in de sfeer.

Kieskeurig

De app Choosy Loc8tor (kieskeurige plaatsbepaler, zeg maar) toont je de weg naar de beste adressen in Zuidelijk Afrika. De toegankelijkheid werd objectief gecontroleerd en gaat veel ruimer dan de klassieke aandachtspunten voor rolstoelgebruikers. Dankzij de zeer uitgebreide checklijst met criteria kun je heel precies omschrijven wat je zoekt. Deze app is trouwens ook interessant voor gezinnen met kinderen. Beschikbaar voor Android en iOS.

Getest en goedgekeurd

Ergotherapeute Karin Coetzee weet hoe belangrijk betrouwbare toegankelijkheidsinformatie is. Voor Disabled Travel ging ze in heel Zuid-Afrika de toegankelijkheid van hotels en andere verblijven opmeten. Klik eerst op "Accommodation" en vervolgens op de deelstaat waarover je info wil. Je krijgt dan per accommodatie een uitgebreide beschrijving en enkele duidelijke foto's. "Baie goed!" heet dat in het Afrikaans. Jammer genoeg blijkt de rubriek "Tourist/restaurants" niet zo gedocumenteerd, maar "Products & Services" is alweer een voltreffer. Je vindt er tips voor georganiseerd reizen, autoverhuur, hulpmiddelen en nog veel meer.

Reisorganisaties

Access2Africa

Dit reisbureau is gespecialiseerd in toegankelijke safari's, zowel voor wie rolstoelgebruiker of minder mobiel is, blind of slechtziend, doof of slechthorend. En trots op de getuigenissen van zijn vroegere klanten (te vinden bij Testimonials en bij Tips/News). Wil je direct informatie lezen op maat van een bepaalde beperking, klik dan op het bijhorende icoon rechtsboven op het startscherm van de website.

Epic Enabled

Epic Enabled biedt gezinsvriendelijke en rolstoeltoegankelijke kampeersafari's. Bezoek het Kruger National Park, de Garden Route, maak daguitstappen Johannesburg en Kaapstad. Wil je een cheetah aaien, wilde dieren horen, de lokale keuken proeven, genieten van een Afrikaanse zonsondergang,...? Veel plezier! De website is beschikbaar in het Engels.

Endeavor Safaris

Endeavour Safaris organiseert aangepaste reizen en safari’s voor reizigers met een lichamelijke beperking. Er zijn arrangementen op maat van oudere avontuurzoekers, dove en slechthorende reizigers, mensen die nierdialyse of zuurstof nodig hebben, personen met een visuele handicap en rolstoelgebruikers. Enfin, kijk zelf maar eens: de site is beschikbaar in het Engels, het Frans en het Italiaans.

Lees ook onze andere tips over georganiseerde reizen.

Maakte jij een toegankelijke reis naar Zuid-Afrika? We zijn benieuwd naar je tips.