Degelijk Deens

Straatbeeld in Kopenhagen.

 

Algemeen

Publiek toegankelijk

De gedetailleerde toegankelijkheidsinformatie van allerlei openbare en publieke gebouwen wordt verzameld op Godadgang.
De gegevens zijn gegroepeerd volgens de vereisten van alle types van handicap. Deze informatie is beschikbaar in het Deens, Engels, Duits, Zweeds en IJslands.

Vakantiehuisjes

Tientallen toegankelijke vakantiehuisjes zijn op de Duitse website Sonne und Strand besproken. Er wordt onderscheid gemaakt tussen huizen die beantwoorden aan de criteria van het Dansk Handicap Forbund (Type 1 aanvinken) en degene die niet deze norm halen, maar wel deuren van minstens 77 cm breed hebben. De zoekmachine biedt meteen ook de mogelijkheid om een huis te boeken. Bij het aanklikken van een vakantiehuis verschijnt een menu met onder meer de optie “Details des Hauses”. Hier staat een gedetailleerde bespreking van de toegankelijkheid.

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in Denemarken? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Ken jij nog nuttige tips voor wie toegankelijk op reis wil naar Denemarken? Laat het weten.