Weekend Vlieland (Nederland)

Geschreven door Chris - Vanuit Harlingen (Nl) met de ferryboot naar Vlieland. Het wachtlokaal was toegankelijk en er was ook een rolstoeltoilet. Op de boot kan men de handbike, en zitscooter parkeren. Er is begeleiding en hulp om met de lift bij alle verdiepingen te komen. Zeer behulpzaam en vriendelijk personeel. De bagage wordt vanop de ferry gratis naar uw logement gebracht.

Het hotel Donia State is een nieuwbouw van 2007/2008 en totaal niet aangepast ! Het is me een raadsel hoe die een bouwvergunning gekregen hebben. Een stoep van ongeveer 6 cm. en in de badkamer (die met een manuele rolstoel wel toegankelijk is) zijn geen toiletsteunen aanwezig. De douche is niet toegankelijk wegens te smalle doorgang. Het bad heeft ook geen steunstangen en is vrij diep. Wij hadden een verplaatsbare muursteun mee, en konden ons daar min-of-meer mee redden. De kamers waren kraaknet. Veel kamers op het gelijkvloers met openslaande deur naar buiten, maar met een stoep van 6 cm, dus niet te gebruiken voor de doorsnee rolstoelgebruiker. Bij boeking van een hotel op Vlieland uitgebreid telefonisch informeren over de toegankelijkheid.

Prima fietspaden en leuke ervaring met de boot. De zitscooter kon in de lift en veel ruimte en 'parkeerplaats' in de salons en de bar.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
Gemiddeld: 4 (1 stem)