Bio Vakantieoord, Arnhem

De vakantie van 2016 (8 tot 22 juli) was voor de gasten TOP.
vzw Opstap (www.vzwopstap.be) had woningen gehuurd in Bio Vakantieoord in Arnhem, Nederland. Het Bio Vakantieoord (www.stichtingbio.nl) is een uniek vakantiepark doordat alle accommodaties en faciliteiten volledig aangepast zijn en standaard voorzien van alle noodzakelijke hulpmiddelen.
NOOIT gezien!
Alles is er voor ontspanning van de kinderen met beperkingen en hun gezin en/of begeleiders.
In de ontmoetingsplaats bij de receptie: een bibliotheek, tafels en stoelen, plaats voor rolstoelen, gezelschapsspelen, computers. Heel amusant, een plaat om een rolstoel op te rijden en vast te zetten met ernaast een stoel in de vorm van een paardenrug met veiligheidsgordels indien nodig, en een reuze scherm met film en geluid. Al naargelang de gekozen opdracht, rijd je te paard door bos en hei in stap, draf, galop en zo of met de moto heel snel door de bocht, je beweegt mee. Knap gevonden, zelfs kinderen die nooit op een moto zou kunnen zitten kan van de indruk genieten. Onze kinderen, zelfs de grote hebben nogal genoten en gelachen!
In een apart gebouw bevond zich een snoezelruimte om u tegen te zeggen, en een muziekkamer. Er was ook nog een gebouw met zwembad waarvan je de vloer kan omhoog of omlaag zetten, water altijd 32°C, tillift- brancard.
Buiten, aangepaste speeltuigen, een activiteitsboog met gesproken opdrachten en muziek, trampolines, een rolstoelcrossbaan. Alle mogelijke soorten aangepaste fietsen.
Wandel en fietsroutes, BIOscoop, kinderboerderij, bos en een compleet aangepaste manège (betalend).

De huizen waarin we de 14daagse vakantie met Opstap hebben gewoond zijn van alle gemakken voorzien. Groot, heel veel ruimte, zetels en zitzak, tv, en geplaveide koer, rolstoel toegankelijk, tuin (gras = minder toegankelijk), een goed voorziene keuken.
Voor 6 personen hadden wij 2 badkamers waarvan 1 met douche bed en 1 met douche stoel, beide met wc en wastafel. Er was een tillift beschikbaar voor gebruik, indien nodig.
De grote ouderslaapkamer had kasten en lavabo, een kinderbed en heel veel plaats.
Een 1persoonskamer met hoog- laag bed & kast, 1 kamer met stapelbed & kast, 1 kamer met een hoog- laag bed en een gewoon 1persoonsbed, kast en wastafel.
Een inkomhal met kapstokken en 2 bakken om te recycleren, een bergruimte met wasmachine en droogkast.
Gezinnen van 3 personen konden in hun eigen huis verloren lopen. Er zijn nog woningen voor 9 en meer personen.

Er was heel veel ruimte tussen de huizen, 2 aan 2 aan elkaar gebouwd, en betonwegen om overal heel gemakkelijk met de rolstoel naar toe te rijden.
Behalve geleidehonden zijn er geen honden toegelaten.

Geluk had vzw Opstap met het weer. Weer goed, bewolkt, warm, zonnig, weinig regen alleen met de gemeenschappelijke kaasavond, wat eigenlijk barbecue had moeten zijn..

't Onthaal door mevrouw Liesbeth en de heer Frans Wientjes was zeer hartelijk, zij hebben er ook alles aan gedaan om het vzw Opstap aangenaam en gemakkelijk te maken. Zij hebben zelfs een gebouw ter beschikking gesteld waarin er door onze kookouders vrijwilligers heerlijke maaltijden bereid zijn, voor onze vrijwilligers-begeleiders en onze kinderen met beperkingen en 1 x per week voor de ganse familiegroep vzw Opstap.

Spijtig dat er zo geen domein in België bestaat. Het zou een interessante investering zijn, want vzw Opstap en andere organisaties zouden zo een initiatief hier in België zeker appreciëren.

Wandeling met ouders en kinderen, sommigen in een rolstoel.

 

Binnenzicht van een bungalow.

 

Hoe goed vond je deze reistip?: 
5
Gemiddeld: 5 (1 stem)