Mid-week in Marrakech (Marokko)

Geschreven door Liliane - In september 2010 ben ik een mid-week met enkele vrienden naar Marrakech geweest. Ik ben zelf rolstoelgebruikster (manuele rolstoel) en heb deze trip zelf georganiseerd. We vlogen met Ryanair.

Aanvankelijk vond ik enkel grote (dure) hotels met toegankelijke accommodatie. Dit is niet echt mijn ding, en ik ben dan gaan googelen 'rolstoel - marrakech' en andere combinaties. Zo kwam ik toevallig in een reisverslag een website tegen die ik met iedere rolstoelgebruiker (die deze bestemming kiest) wil delen: http://www.riad-tarzout.com/ Het is een mooie aangepaste 'riad' met superlieve mensen. Er is vervoer te regelen vanuit de luchthaven met een aangepaste mini-bus en er is ADL-assistentie.

Je kan ook kiezen om activiteiten te doen onder hun begeleiding, zo zijn we een dag samen met Abdeljalil (met de minibus) naar de Ourikavallei getrokken, een berberdorp bezocht, een saffraankwekerij enz... Met Khadija bezochten we een plaatselijke markt, kookten we en gingen samen naar de traditionele hammam (badhuis). In Marrakech zelf bezochten we natuurlijk ook de bezienswaardigheden, maar die beschrijving kan je terugvinden op deze website in het verslag van Piet. Het is echt een aanrader, mensen die willen gaan mogen mij contacteren en zeker ginder de groetjes overbrengen!

De uitbaters van het hotel.

 

De kokkin roert met de hand in een grote pan met goudgele couscous.

 

Tafel en stoelen in een typisch-Marokkaanse living, met een betegelde "schouw", witte muren en boogjes.

 

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
Gemiddeld: 4 (1 stem)