Lissabon en Belèm (Portugal)

Pasteis de Belém: met hun geflambeerde suikerlaag bovenop lijken deze roomgebakjes een beetje op crême brulée.

Geschreven door Karen - Een reis naar Lissabon met een groep van 5 mensen met en 5 mensen zonder fysieke beperking. 3 van ons gebruikten een manuele rolstoel en 1 persoon gebruikte een elektrische rolstoel. Ikzelf deed de verplaatsingen te voet. We hebben ondervonden dat Lissabon een prachtige stad is maar dat er toch wel heel veel heuvels zijn, dit maakte het zeker niet altijd gemakkelijk voor onze groep.

Met de elektrische rolstoel was het regelmatig zoeken naar een stoep die laag genoeg was om er af te rijden. De mensen in Lissabon waren zeer behulpzaam. Ook de assistentie op de trein en de metro verliep vlot. Toch hadden we ook regelmatig tegenslagen onder andere een kapotte lift in de metro waardoor we een hele omweg moesten maken. Iedereen die het metrostation Rossio wil nemen is gewaarschuwd. De lift naar de straatkant is al twee jaar stuk.

We bezochten het expopark dat erg toegankelijk was. Er waren zelfs aangepaste kabines in de kabelbaan speciaal voor rolstoelers. In Cascais bezochten we een zeer toegankelijk strand waar ook assistentie werd voorzien. Ook deden we het plaatsje Belèm aan. Belèm bestond echter uit twee delen die alleen toegankelijk waren door middel van een brug of via een lange omweg die een deel van de groep dan ook heeft genomen. We hebben ook pastis de Belèm gegeten deze zijn zeer lekker, en de bakkerij is zeer goed toegankelijk. De toren en het momument op Belèm zijn echter niet toegankelijk wegens een groot aantal trappen of in het geval van het monument was er eerst een trap van tien treden en dan een lift voorzien. We maakten ook een boottocht deze was goed toegankelijk door middel van een ramp.

We logeerden in het Lisbon Poets hostel. Het hostel was maar in mindere mate toegankelijk aangezien er zich bij de ingang een drempel bevindt en de lift erg klein is. De leefruimte en kamers zijn erg gezellig en goed toegankelijk. Wat het sanitair betrof ondervonden we een aantal moeilijkheden. Er was wel een toegankelijke badkamer maar het was erg moeilijk om er met de rolstoel in te manoeuvreren. Slotsom van de reis was dat Lissabon een mooie maar niet al te toegankelijke stad is. Je vooraf goed informeren is de boodschap.

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)