Een dagje Zeeland: Bruinisse

Zeezicht in Zeeland

 

Geschreven door Nadine.

Ze voorspelden een zéér warme dag met méér dan 30°C.   Voor mij dus ideaal om erop uit te trekken en liefst naar een plek waar afkoeling te vinden was … dus ergens aan water …
Onze kustlijn is op deze dagen overbevolkt en dus wilde ik naar onze noorderburen.  Bruinisse in Zeeland werd de plek waar ik met de auto naartoe zou rijden.  Autorijden is voor mij een hobby want dit geeft me een gevoel va vrijheid.  Vanuit Hasselt is dit een tripje van ca 2 uurtjes en dus heel goed te doen.

Ik hield een sanitaire stop in La Place Molenheide op de A58 waar ik ook een lekkere koffie dronk.

Ingang van La Place Molenheide

De algemene ingang (er is namelijk ook een Burger King en SubWay) heeft een vervelende drempel, de ingang van La Place (te zien op foto) is drempelloos.  
Toilet is er prima in orde. Ruimtelijk, beugels aan elke kant, onderrijdbare lavabo en kantelspiegel.

Van daaruit reed ik naar Bruinisse, dat ligt in het noordoosten van Zeeland aan de Grevelingendam op het eiland Schouwen-Duiveland.  Naast toerisme, en dan vooral voor watersporters, is de mosselvangst hier de grootste inkomstenbron.
Aan de jachthaven is een ruime parking en een verfrissend drankje was terug nodig! Bru17 heeft een gezellig toegankelijk terras en de gerechten die ik zag voorbij komen deden mij watertanden.  Verse kreeft, mosselen recht uit de zee … Zalig!
In de haven liggen de mosselboten die elke dag uitvaren. 

Mosselboot

Je ziet een beetje verder ook de mosselzaad-invanginstallaties liggen die je aan de blauwe vaten herkent. Door boeien erom heen wordt dit gebied afgesloten voor zwemmers, en kitesurfers.

In het pittoreske dorpje aan de haven kan je gezellig kuieren en voor een toegankelijk en aangepast toilet kan je bij hotel Bru terecht.

In Bruinisse ligt ook een Roompot-vakantiepark met hele mooie huisjes.  Echter, geen enkel is rolstoel-toegankelijk.  En om aan het Grevelingenmeer te raken moet je ofwel veel trappen doen ofwel een hele omweg wandelen.  Niet zo ideaal dus.

Met de auto op de terugweg ben ik dan wel gestopt aan dé plek voor de kite-surfers.  Er is geen echt strandje maar je kan daar naast de weg in het gras parkeren of op de parking van het nabij gelegen restaurant en dan in het gras gaan liggen of zitten en zo genieten van het uitzicht.  De felle wind zorgde voor de ideale verkoeling!

Een zonnige hemel vol grote vliegers (de kitesurfers).

Ik sloot mijn dag af in restaurant Grevelingen.  Ze hebben een ruim terras dat toegankelijk is, mits je een klein drempeltje over kan.  Als fervente vis-eter bestelde ik sliptongen, een salade en frietjes. Lekker!

Voor ik terug de baan op ging, nog snel een sanitaire stop in een zeer ruim en aangepast toilet en ik was klaar om te vertrekken.

Een héél leuke dag die zeker voor herhaling vatbaar is!

 

Nvdr.: Je kunt de belevenissen van Nadine volgen op haar Engelstalige blog: https://dreamwheeler.net/wp/

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)