Camping de Chenefleur (Tintigny, België)

Geschreven door Katja. De zomer loopt stilaan op zijn einde, het hoogseizoen is voorbij, dus wil ik er samen met mijn partner nog eens op uit trekken met de caravan. Door nog heel veel regen rijden we niet naar de geplande plek, maar blijven we dichter bij huis, en trekken we naar het zuiden van ons landje. Ik bel met de camping om te vragen of deze geschikt is voor rolstoelgebruikers. Aan de telefoon verzekeren ze mij dat alles in orde is, het sanitair voor rolstoelgebruikers is pas vernieuwd en ik kan nog een leuk plaatsje aan het water krijgen. Dus de volgende dag vertrekken we, vol goede moed.

Na meer dan 3u rijden komen we aan op de camping. Aanmelden doe je bij de receptie, die een stukje bergop ligt, maar er is een verhard pad. Toen we bij de deur kwamen vonden we de eerste drempel, ik heb het niet nagemeten, maar ik gok op 40cm, in 1 trap. Zelfs iemand die goed te been is moet veel moeite doen om er binnen te geraken. Maar de dame aan de balie komt naar buiten om me te helpen.

Gelukkig vroeg ik of we eerst het sanitair mochten zien voor we onze caravan er zouden neerzetten voor een week. Ze haalt de sleutel en wandelt even mee. Rond de sanitaire blok ligt er overal kiezel... Niet handig, maar daar zullen we ons wel doorspartelen. Als we aankomen bij de deur van het aangepast sanitair vinden we een onoverkomelijke drempel van ongeveer 20cm, zelfs met een manuele rolstoel was het een hele klus om er binnen te geraken. Eens binnen geraakt, vinden we een prachtig ingerichte badkamer, inderdaad recent vernieuwd, goed onderhouden en goed aangepast. Maar die drempel om binnen te geraken.... Ik kan er niet bij, zo een grote investering om een aangepaste badkamer te maken, maar zo een drempel laten liggen! Ik vind het te gek voor woorden... Na uit te leggen dat dit onmogelijk is, willen ze er een plank leggen, maar dat zie ik niet lukken met een electrische rolstoel(waar ik normaal gebruik van maak), en daarbij komt dat je naast het pad een serieus stukje bergaf hebt, waar je dan uit komt met de stoel, en bijna tegen een boom plakt.

Ik vond het heel erg, mijn vakantie zag ik letterlijk in het water vallen. Gelukkig had ik een document bij van de ACSI camping gids waarin campings met aanpassingen staan opgesomd. Aan de balie mocht ik niet telefoneren naar een andere camping, terwijl zij er wel voor gezorgd hebben dat ik daar in het zuiden van ons land ben gestrand! Dat vond ik best onvriendelijk. De baliemedewerkster is nog even met de eigenaars gaan praten over oplossingen, maar verder dan: dan moet je partner maar mee naar het toilet of de plank kwamen ze niet. Of ze naar volgend jaar toe er iets aan zouden veranderen bleef onduidelijk... Ik heb ook gezegd dat ze hun website moesten aanpassen, want daar staat duidelijk op vermeld dat het rolstoeltoegankelijk is, maar ook daar kwam enkel de reactie dat ze het zal doorgeven.

Hoe goed vond je deze reistip?: 
5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)