Camping Bissen, Heiderscheidgrund, Luxemburg

Tip van Katja (2014).
Ik mailde verschillende keren met de camping om te vragen of zij rolstoeltoegankelijk sanitair hadden. Ze verzekerden me dat het in orde was, en ik kreeg er zelfs een foto van toegestuurd. Dus met een gerust hart vertrokken we eind juni 2014 naar Luxemburg.

De camping ligt aan het water, de Sûre kabbelt er langs de camping, het is er erg rustig, toch in de periode dat wij zijn geweest.

Bij aankomst vraag ik of ik het sanitair mag bekijken, en ik krijg de sleutel mee en de uitleg waar het ligt.  Aangezien ik al foto's had gekregen was ik er best gerust in, en ja hoor, het was prima in orde. Er was een onderrijdbare (in hoogte verstelbare) wastafel met kantelspiegel. De kraan had een soort trekknop die heel makkelijk en met weinig kracht te bedienen was.
Het toilet stond in een hoek en had aan de kant in de badkamer een opklabare armleuning. De knop om door te spoelen was wel straf, daar moest je best wat kracht voor hebben. (Maar ik heb met de eigenaar gesproken en hij ging kijken of hij hier een ander systeem kon op zetten, of dat gebeurd is, weet ik niet).

De douche is ook prima, er was een opklapbaar douchestoeltje, dat in hoogte verstelbaar is. In de ruimte staat ook nog een douchestoel op wieltjes die je mag gebruiken, met armleuningen.

Het aangepast sanitair is enkel toegankelijk voor mensen die de sleutel krijgen. Er is een bordje voorzien dat je buiten kan hangen waarop in verschillende talen staat dat het bezet is.

Het sanitair zelf ligt wel een beetje onhandig. Als je aan het water staat moet je enkele trappen ophoog, of langs de andere kant een helling nemen die nogal aan de steile kant is. Maar je kan ook perfect over de weg even een stukje omrijden en dan is het niet steil.

De paden op de camping zijn wel stilaan aan verbetering toe.

De receptie is redelijk hoog, maar ze komen er wel achteruit om je te helpen. De eigenaar is erg vriendelijk en behulpzaam. Ik was een stekker vergeten, en mocht die zo lenen, zonder waarborg, hij schreef het wel bij op het papier van mijn plaats, waar ook op stond dat ik een sleutel van het aangepast sanitair had. Tijdens de vakantie had de fiets van mijn partner platte band, en de fietspompen deden hun werk niet goed, even aan de receptie gaan vragen (waar het toen heel erg druk was) en de eigenaar toverde een draagbare compressor achter zijn toog vandaan die we ook zonder problemen even mochten lenen.

Als je de baan aan de camping oversteekt heb je kilometers lang een geasfalteerde weg die langs de rivier loopt, je kan er naar een klein stuwmeertje wandelen, en nog een heel stuk verder.
Voor de rest is er niet veel in de buurt.

Er is een kleine winkel op de camping, maar voor grotere inkopen moet je de auto nemen en ongeveer 10km rijden, daar ligt een overdekt shoppingcenter, met een delhaize, aan de overkant van de weg liggen er ook nog een Lidl en Aldi, tanken kan je er ook ;)

We zijn ook even tot bij het kasteel in de buurt gereden, en zijn naar het grootste shoppingcenter van Luxemburg geweest.

Hoe goed vond je deze reistip?: 
4
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)