Camping Birkelt, Larochette, G.H. Luxemburg

Geschreven door Katja. Na wat zoeken in de bijlage voor de ACSI campinggids, vond ik een toegankelijke camping in Luxemburg. (De ACSI campinggids is een gids waarin heel veel campings gebundeld zijn en hun faciliteiten worden opgesomd. In de gids zelf staat geen uitleg over de aanpassingen voor personen met een beperking. Op hun website staat alles wel netjes uitgelegd en als je er een camping wilt zoeken, kan je zelfs een hokje aankruisen dat je enkel "gehandicaptencampings" te zien krijgt. Voor onderweg hebben ze een PDF-document dat je kan downloaden of afprinten waarin alle "gehandicaptencampings" staan aangegeven met hun faciliteiten. )

Ik heb gebeld met de camping om te vragen of zij rolstoelvriendelijk waren en nog een plaatsje vrij hadden. De vrouw aan de telefoon sprak gelukkig Nederlands en verzekerde mij dat het aangepast sanitair geen drempels had, wel een steilere helling, dat de paden verhard waren en het zwembad geen drempels had, dus ook met de rolstoel bereikbaar was.

Aangekomen op de camping ga ik aan de receptie vragen of ik het aangepast sanitair even mag zien, ik krijg zonder problemen de sleutel en een plannetje mee. Ze drukt me ineens een papier af met de plaatsen die nog beschikbaar zijn. Aan het sanitair is inderdaad best een steile helling, maar ik heb een electrische rolstoel, dus ik raak er zonder problemen naar boven.
Het sanitair is niet heel ruim, maar het lukt best. Er is een onderrijdbare wastafel, waar de spiegel veel te hoog hangt. Er is een douche met een losse douchekop, dus ik kan hem in mijn handen nemen, er is een opklapbaar douchestoeltje waardoor er ruimte genoeg is om naast het toilet te gaan staan met een rolstoel. Er is ook een aparte tuinstoel aanwezig.
Het toilet is een hangtoilet, maar er zijn geen beugels langs het toilet, het toiletpapier, vuilbakje etc zijn wel binnen handbereik. Er is wel een soort touwladder aan een stang waaraan mensen zich kunnen optrekken. Ik mis wel een stopcontact in de ruimte. Bij de douche en wastafel kan je zelf kiezen hoe warm je het water wilt. De kraan aan de wastafel is wel met een drukknop, mij lukt het nog wel om die een beetje in te drukken, maar ik begrijp dat het niet voor iedereen even makkelijk zal zijn. Het aangepast sanitair is enkel te gebruiken door mensen die het nodig hebben. Je kan de sleutel aan de receptie krijgen.

De paden op de camping zijn allemaal verhard en goed berijdbaar, de sluipwegen zijn met tegels met gaten aangelegd en minder goed berijdbaar.

De receptie is best hoog, maar de dames erachter komen er gerust achteruit of gaan spontaan rechtstaan om me verder te helpen.

Het kraampje voor ijs, frietjes, pizza etc is wel op een goede hoogte, maar ook het personeel erachter is heel vriendelijk als je iets nodig hebt (lepel, zout etc).

Het zwembad heeft geen drempels, er zijn familiekleedhokjes dus er is ruimte om je om te kleden. Het zwembad heeft geen lift of rolstoel, dus daar moet je wel rekening mee houden.

Verder is het een prima camping, de plaatsen zijn ruim, je mag de auto op je plaats parkeren, alle plaatsen hebben een lage haag errond zodat je echt afgebakende plaatsen hebt.

In de omgeving heb je leuke dorpen en steden, winkelcentra etc. Er is zeker genoeg te doen!

 

Hoe goed vond je deze reistip?: 
4
Gemiddeld: 4 (2 stemmen)