Barcelona: perfect om met de rolstoel te bezoeken

Klaartje wandelt langs een boulevard met palmbomen

Geschreven door Heide - Klaartje is vastbesloten naar Barcelona te gaan en door mijn vorige verblijf begon onze trip niet helemaal nieuw maar alleen met mijn dochter in de rolstoel en bagage was toch nog een planning apart!
Door onze geweldig positieve ervaring met Sophie van Alltravel in Houthalen waren we er toch vrij gerust in... Zij zoekt alles perfect uit zodat we nergens problemen hebben want een vliegtuig is voor Klaartje toch een ietsje ander verhaal. Zij zit namelijk in een corset en dan in een zitschaal en dan pas in de rolstoel. Dus de zitschaal moet als volledige stoel op de vliegtuigzetel geplaatst worden, anders kan Klaartje niet zitten. Daardoor moet ze ook meer beenruimte hebben, wat altijd een hele regeling is, maar daar zorgt Sophie voor. Bij SN Brussels Airlines krijgen we 3 zetels voor ons 2 en de derde is gratis zodat Klaartje ontspannen kan zitten! Dus dikke pluim voor deze mensen.
Dus verliep de reis natuurlijk voortreffelijk. In Barcelona aangekomen is de Aeropuerto bus het ideale vervoer voor rolstoelen: een paar euro en je bent in het centrum. Ons hotel Lléo  http://www.hotel-lleo.com/nl/ heeft aangepaste kamers en een zwembad op het dak dat met een lift bereikbaar is, zelfs een aangepast toilet en kleedruimte staat op het dak! Dus relaxen maar.
Ook het volledige openbaar vervoer is toegankelijk maar omdat de bezienswaardigheden ver uit mekaar liggen, nemen we een paar dagen de toeristenbus zodat je op en af kan stappen waar je wil en alles loopt perfect weer. Je kan wel best de stadsbus nemen als je Parc Guell wil bezoeken want dan stap je boven uit en is het volledige park toegankelijk voor de rolstoel. Anders sta je beneden en de klim met de stoel is niet haalbaar.
Overal zijn liften, dus alles kan je bezoeken mits je het soms moet vragen omdat het niet altijd duidelijk of zichtbaar is. Ook eetgelegenheden hebben dikwijls een aangepast toilet beneden maar niet altijd staat het aangegeven!
Dus een perfecte stad om met de rolstoel te bezoeken want zelfs op het strand staat een aangepast toilet. De oude kathedraal in het centrum heeft heel veel trappen maar als je er volledig rond stapt kom je opzij een deur met helling tegen, speciaal voor rolstoelen. Maar veel mensen staan voor de grote poort met trappen en dat lukt dus niet!
Het was een zalige reis met veel zon en prachtige indrukken die we zeker nog overdoen!

Het rolstoeltoegankelijke zwembad op het dak van het hotel.

 

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 4 (3 stemmen)