Avontuurlijk weekendje Durbuy (België)

Geschreven door Karmen - Ik had dit weekend een hele fijne tijd in Durbuy. LPM biedt echt een super totaalpakket aan. Echt top qua organisatie, activiteiten en catering en echt niet duur. De mensen zijn er ook heel vriendelijk en staan ook heel open voor een groep waar mensen met een beperking bij zijn.

We gingen op weekend met een groepje oud-leden van het Jekali kamp. We waren met 9: 4 zwaar slechtziende tot blinde personen, 1 iemand die nog redelijk goed zag en 4 goedzienden. Ze hadden voor ons een standaard avonturenweekend geboekt bij LPM in Durbuy, wat een schot in de roos was.

vrijdagavond spoorden we van overal in Vlaanderen naar Barvaux, waar we werden opgehaald door een bus van LPM. Eenmaal aan het hoofdgebouw werden we warm onthaald en kregen we onze kamer. Ze gaven ons speciaal een kamer dat te bereiken was via een helling om gemakkelijk te zijn. (Niet zo geschikt voor rolstoelers, er was een trap onderaan en bovenaan de helling, 2e helft helling ook vrij stijl.) Op onze kamer 2 lavabo's, 2 douches, een toilet en de bedden waren 4 stapelbedden (2 van 2 hoog en 2 van 3 hoog)

vrijdagavond gingen we na het avondeten op dropping. Je kan kiezen hoelang je onderweg wil zijn. De onze was ongeveer 2u. De dropping liep vooral over verharde weg en enkel in het begin een makkelijk landwegje.

Op zaterdag was het in de voormiddag kajakken op de Ourthe. Je wordt weggebracht (Ook weer zover als je zelf wil. Wij deden de 14 km.), in de kajaks geholpen en te water te laten en op het einde zijn ze er ook weer om uit te stappen. Je komt aan op 400m van de verblijfplaats.

Zaterdagnamiddag deden we het Adventure parcours. We hadden een hele fijne instructeur, die nog geen ervaring had met blinden, maar er wel heel open voor stond en ons zoveel mogelijk wou laten doen. Hij heeft mij ook zelfs een heel stuk begeleid en deed dit heel goed. Eerst ga je op het parcours langs een wegje door het bos omhoog. Je hebt hier een hele goeie begeleider voor nodig waar je veel vertrouwen in hebt, want het was zeker niet altijd simpel als je niet ziet waar je je voeten zet. Op de moeilijkste plekken is er soms ook een touw dat je kan vasthouden. Eenmaal boven deden we 2 hangbruggen waar je dan ook vast beveiligd bent. Daarna was er nog een wandelingetje over een bospad zonder veel te klimmen of te dalen en dan kom je uit bij de rappel van 28m diep. De instructeur toonde ons heel goed hoe we de rappel moesten doen en hoe we onze beveiliging moesten bedienen. Dit was een geweldige ervaring! Daarna nog een smal pad dat naar een veld leidt. Daarna kon je nog kiezen of je ook de deathride wou doen. Persoonlijk vond ik dit nog wel een veel moeilijkere klim dan de klim van in het begin. Met de hulp van mijn groepsgenoten raakte ik toch boven en genoten we van de 55m hoge deathride. We hebben veel grenzen verlegd op deze namiddag. Op elk moment mocht je ook zeggen als je niet meer verder het parcours wou doen en dan gingen ze rustig terug naar beneden met je.

Zondagmorgen bezochten we Durbuy zelf. Er was juist vandaag een marktje met streekproducten in de tuinen van het kasteel. Durbuy ligt op wandelafstand van het verblijf.

in de namiddag gingen we elk weer onze eigen weg naar huis. Het was een heel fijn weekend!

Zicht van Durbuy
Hoe goed vond je deze reistip?: 
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)