Tsjechische gastvrijheid

Enkele van de vele torens in de Tsjechische hoofdstad, met de beroemde Karlsbrug.

 

Algemeen

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in Tsjechië? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten,
het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels.

Reisorganisatie

Praag

Lea Skanderova werkte als persoonlijk assistent voor personen met een handicap in Groot-Brittannië. Die ervaring gebruikt ze nu als zaakvoerder van het reisagentschap Accessible Prague. De website vertelt je hoe je in de Tsjechische hoofdstad aangepast vervoer of persoonlijke assistentie kan vinden en waar je hulpmiddelen huurt. De beschrijvingen van hotels in verschillende sterrenklassen zijn gebaseerd op haar persoonlijke bevindingen ter plaatse. Er zijn uitgestippelde stadsbezoeken beschikbaar (breng je blauwe parkeerkaart mee!) en een apart hoofdstukje over de lokale kuuroorden (spa’s). Daarnaast biedt de rubriek “Prague” enkele tips voor wie de stad op eigen houtje wil verkennen. De informatie is beschikbaar in het Engels, het Frans en het Duits.

Lees ook onze andere tips over georganiseerde reizen.

Heb jij nog tips voor toegankelijke vakantie in de Tsjechische republiek? Laat het zeker weten.