Nieuw-Zeeland: in de ban van de overkant

De vogel was eerst en gaf Nieuw-Zeelanders hun bijnaam. Maar deze kiwi kennen we allemaal uit de fruitsla.

 

Volg de gids

De New Zealand Tourism Guide verzamelt allerlei weetjes voor wie het land van de Kiwi's wil bezoeken. Deze link gaat naar de tips voor toegankelijk logies, vervoer, attracties, avontuurlijke tochten, reisorganisaties,... Maar let op: zodra je op de menubalk bovenaan het scherm klikt, zit je weer in de ongefilterde wereld ;-).

Avontuur update.

Voor spectaculaire activiteiten moet je bij Jezza Williams zijn. Hij is zelf rolstoeler en ervaren reisgids met een passie voor grensverleggende belevenissen. Op Making Trax wijst hij de weg naar avontuurlijke, inclusieve manieren om Nieuw-Zeeland te ontdekken.

In de ban van de motorhome

Op de site www.mobilitymotorhomes.co.nz vind je gedetailleerde informatie over aangepaste motorhomes voor een avontuurlijke reis in het land van de Lord of the Rings.

Parkeerkaart

Ben je van plan om Nieuw-Zeeland met de auto te doorkruisen? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. In Nieuw-Zeeland geldt je kaart dus ook. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht.

Hulp bij het tanken

Tanken kan lastig zijn, zeker als er niemand in de buurt is om een handje te helpen. Dankzij fuelService weet je nu vooraf waar je een bemand tankstation zult tegenkomen. Met de app kun je de medewerker meteen ook laten weten dat je eraan komt. Behalve in Nieuw-Zeeland is de app ook bruikbaar in Australië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten.

We kunnen nog wel wat toegankelijkheidsinformatie over Nieuw-Zeeland gebruiken. Ken jij nog tips? Laat het weten.