Israël toegankelijk

Torens van de verschillende godsdiensten die in Jerusalem samenkomen.

 

Algemeen

Toegang tot Israël

De organisatie Access Israel bracht honderden publieke gebouwen en diensten samen in een databank. Selecteer een regio of stad en je weet waar je terechtkunt. De toelichtingen geven een genuanceerd beeld. De bespreking beperkt zich trouwens niet tot de criteria voor rolstoelgebruikers.
Beschikbaar in het Engels en Hebreeuws.

Onbeperkt

Access Unlimited promoot toegankelijk toerisme in Israël. Hun databank vertelt je met een puntensysteem hoe goed toegankelijk een gebouw is met de rolstoel, of als je minder goed te been bent, doof of slechthorend, blind of slechtziend bent. Klik op "accessibility info" voor meer uitleg.

Reisorganisaties

Israel for All

Reisorganisatie die trips binnen en buiten Israël aanbiedt voor personen met een beperking. De website www.israel4all.com beschrijft hun diensten voor diverse vormen van handicap: dove of slechthorende bezoekers, vakantiegangers met een visuele beperking, rolstoelgebruikers,... Ook met andere aandachtspunten kun je hier terecht. De website is beschikbaar in het Hebreeuws en Engels.

Meet Another World

Een Nederlandse reisorganisatie (Wesemann Travel) die gespecialiseerd is in culturele reizen naar verschillende reisbestemmingen voor doven. De reizen worden georganiseerd in samenwerking met lokale dove en slechthorende bewoners en gemeenschappen. Israël, Italië, IJsland en andere bestemmingen staan op het programma. Voor meer informatie, kijk op hun website: www.meetanotherworld.com.

Lees ook onze andere tips over georganiseerde reizen.

Jouw persoonlijke reiservaringen en toegankelijke tips helpen onze lezers. Heb je info over Israël? Vertel het ons.