Ierland: groen en toegankelijk

Onder een mistig grijze hemel zijn een paar huisjes tussen de groene heuvels gestrooid.

 

Algemeen

Toegankelijk Ierland

Op Ireland.com vind je allerlei praktische info voor als je naar Ierland wil reizen, ook over de toegankelijkheid van deze vakantiebestemming. Mobiliteit, logies en attracties komen allemaal aan bod. De info - in het Nederlands! - gaat in de eerste plaats over rolstoelgebruikers, maar is zeker ook nuttig als je blind, slechtziend, doof of slechthorend bent.

Ierland uit eerste hand

Breng enkele rolstoelgebruikers met een rijke reiservaring samen en laat hen het toeristisch aanbod van Ierland verkennen. Het resultaat is www.accessibleireland.com, een veelzijdige en informatieve website over toegankelijke logies, attracties, evenementen, horeca, vervoer, enz. in de Ierse Republiek. Ook de links naar de plaatselijke handicapverenigingen kan van pas komen. Let wel op, sommige informatie is al enkele jaren oud.

Parkeerkaart

Gebruik je de auto, op reis in Ierland? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht. Informatie beschikbaar in het Engels en Frans.

Stad

Dublin

Met de MobilityMojo-app op zak voel je je meteen een echte Dubliner. Plaatselijke rolstoelers maken je wegwijs in hun stad en tonen je hun favoriete attracties, logies, eet- en drinkadresjes, vervoermogelijkheden en andere tips. Als je er toch bent, vul de app gerust aan met je persoonlijke indrukken.

We kunnen nog wel wat toegankelijkheidsinfo over Ierland gebruiken. Heb jij tips? Laat het weten.