Kerststad Valkenburg (Nederland)

De hoogste zingende kerstboom, rijkelijk versierd met lichtjes.

 

Geschreven door Karmen - Vorige winter ging ik naar de mooiste en gezelligste kerstmarkt die ik al gezien had, in Valkenburg.

Er is zodanig veel te doen dat je gemakkelijk meer dan één dag kan vullen. Wij waren er 1 dag en hebben de Fluweelengrot, Gemeentegrot en Santa's Village bezocht. 'S avonds genoten we ook nog van de verlichte kerstparade, prachtig! Het is een hele andere belevenis met de kerstkraampjes in de mergelgrotten.

Ikzelf vond de Fluweelengrot het gezelligste. Daar is één route en je kan enkel het parcours volgen en zo is het geen wirwar van mensen. Het hele parcours is toegankelijk voor rolstoelers en hulphonden zijn toegestaan.

De Gemeentegrot is chaotischer, omdat de ingang en uitgang vlak naast elkaar zijn en zo lopen de mensen in 2 richtingen. Deze grot is wel breder. Deze grot zou ook te doen moeten zijn met een rolstoel. Hier zijn honden niet toegestaan.

Santa's Village is buiten op het plein waar de VVV is en de kerstparade gaat door de winkelstraten. Een tip: kies op tijd je plaatsje, want het is heel druk!

Heel dicht bij Valkenburg ligt Hoensbroek, waar ik datzelfde weekend het kasteel bezocht en waarover je hieronder het verslagje vindt.

(Nvdr.: Karmen ging in de lente van 2017 terug naar Valkenburg.)

Hoe goed vond je dit reisverslag?: 
4
Gemiddeld: 3.5 (2 stemmen)