Nieuw-Zeeland: in de ban van de overkant

De vogel was eerst en gaf Nieuw-Zeelanders hun bijnaam. Maar deze kiwi kennen we allemaal uit de fruitsla.

 

Volg de gids

De New Zealand Tourism Guide verzamelt allerlei weetjes voor wie het land van de Kiwi's wil bezoeken. De toegankelijke tips komen naar boven met deze link: logies, vervoer, attracties, avontuurlijke tochten, reisorganisaties,... Zolang je niet op de menubalk bovenaan het scherm klikt, want dan zit je weer in de ongefilterde wereld ;-).

Logeren

Access4All maakt je wegwijs in het toegankelijke aanbod aan appartementen, hotelkamers en ander logies. Vooral beperkt mobiele bezoekers hebben hier veel aan. Behalve tekst en uitleg, krijg je ook een goed zicht op de geboden toegankelijkheid aan de hand van foto's. De website werd eind 2015 gelanceerd en bevat tips voor zowat heel Nieuw-Zeeland.

Ver, verder, verst

Vanuit Vlaanderen bekeken ligt Nieuw-Zeeland helemaal aan de andere kant van de wereldbol. Onze tegenvoeters van Weka hebben een mooie collectie links over reizen met een handicap samengesteld op: www.weka.net.nz. De klemtoon ligt op Oceanië, maar ook een aantal andere bestemmingen komen aan bod.

In de ban van de motorhome

Op de site www.mobilitymotorhomes.co.nz vind je gedetailleerde informatie over aangepaste motorhomes voor een avontuurlijke reis in het land van de Lord of the Rings.

Parkeerkaart

Ben je van plan om Nieuw-Zeeland met de auto te doorkruisen? Vergeet je blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap niet. Het Europese model (met pasfoto) geeft je in heel de Europese Unie, en ook in sommige landen daarbuiten, het recht om op een voorbehouden plaats te parkeren. In Nieuw-Zeeland geldt je kaart dus ook. Let wel: dat betekent niet dat je overal onbeperkt in de tijd en/of gratis mag blijven staan. Op deze website vind je een ruim overzicht.

Hulp bij het tanken

Tanken kan lastig zijn, zeker als er niemand in de buurt is om een handje te helpen. Dankzij fuelService weet je nu vooraf waar je een bemand tankstation zult tegenkomen. Met de app kun je de medewerker meteen ook laten weten dat je eraan komt. Behalve in Nieuw-Zeeland is de app ook bruikbaar in Australië, België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten.

We kunnen nog wel wat toegankelijkheidsinformatie over Nieuw-Zeeland gebruiken. Ken jij nog tips? Laat het weten.